maandag 30 maart 2015

I huff and I puff and I blow...

Afgelopen week was een race tegen de klok. Twee weken geleden had Noor gebotst met haar BEL52 tegen het fontein in de Nieuwdonk. Na de wedstrijd zondag in Genval hadden we thuis de schade opgemeten. Zag er ok uit maar boot moest toch eerst een weekje uitdrogen.
Deze week kon de herstelling dan beginnen. De eerste verflaag werd verwijderd om een beter zicht te hebben op de schade eronder. OMG, het is een déjà-vu, opnieuw een groot gat in de neus. Eventjes zonk de moed in mijn schoenen. Deze keer moet ik het helemaal alleen doen. Gaat me dit wel lukken en en ook nog eens tijdig tegen zaterdag?!
Lang heb ik er niet moeten bij stilstaan, herstellen die handel! Vrijdagavond was de boot af. Zaterdag kon ze naar de jeugdtraining van onze thuisbasis NWV Berlare gaan. Wie in de toekomst een gat heeft in de neus van zijn Spirou...die weet me wonen :-).
Alle Spirouzeilers van Berlare waren aanwezig: Manu, Noor, Jorre, Joren en Warre. Karel was er ook met zijn flashy RS Terra, Mattis met de optimist en verder waren er ook Jan met de gele Jantanic en Erwin. Karel met de splash heeft staan sukkelen met zijn zeil maar heeft na de pauze kunnen aansluiten. Jelle was eveneens van de partij. Mooi groepje was het.

Het weer was perfect: af en toe de zon, 3 à 4 Bft en droog. Ze genoten met volle teugen. De ouders konden flink wat bijkletsen in de kantine en Diane die in het gips ligt animeren. Onder de pauze kregen ze allemaal een pannenkoek. Gelukkig waren er voldoende want het was een uitgehongerde bende.
Om 17u15 is iedereen van het water gekomen om af te tuigen. De wind was behoorlijk sterk komen aanzettten en er viel zo waar regen uit de lucht. En bij NWV Berlare kan alles, zelfs een boot vervoeren met een Vespa! Dat heeft Erwin bewezen. 
Zondag was er dan normaal de wedstrijd voor de Spirou en Europe maar de bakken regen en de te sterke wind maakte dat deze wedstrijd is uitgesteld naar Paasmaandag 6 april.

Dus als je niet weet wat doen: be there!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten