zondag 28 december 2014

Ahoy fellow Sailors!

Anno 2007:

Fannie, mama Vets, polst eens bij haar oudste zoon: "Jelle, heb je eens zin om te zeilen?"
Zijn antwoord was vrij duidelijk: 'Nee, Dat ziet er echt stom uit!'
Voorlopig zal die vraag niet gauw meer gesteld worden...

Anno 2009;

Het is eindelijk gelukt! Jelle gaat op Optimist zeilkamp bij NWV Nieuwdonk te Berlare. Victory!! Een 2e zeilkamp volgt bij de WOS te Oostende. Dit is plots dikke fun en op de zeilclub in Berlare wordt een Optimist gehuurd. Kleinste broer Jorre, die op dat moment 5,5 jaar oud is, gaat mee in de boot. Enthousiast roept hij: 'Ik wil dat ook kunnen!'.

Anno 2010:

Beide broers voeren het aantal zomerkampen op het water op. Jelle wordt een vaste gast bij NWV Nieuwdonk te Berlare. Hij neemt ook deel aan alle clubwedstrijden. Aan de Optimist wedstrijd in Brugge om een Spirou te winnen, daar neemt hij net niet aan deel.

Jorre waagt zich ook aan de zeilsport en ook hij voelt zich goed in een Optimist.

Anno 2011 tot 2013:

Er is echt geen houden meer aan. Zeilen, zeilen en zeilen zullen ze doen. Beiden varen in een Optimist van de club. Ze ademen zeilen. Ik verdenk hen er soms van dat ze afstammelingen van Neptunus zijn.

Jelle besluit zelfs om met de jeugdbeweging en het tennis te stoppen. In 2013 is hij de Optimist echt ontgroeid en maakt kennis met de Splash en meermansboten. Dit is dikke fun!

Jorres verjaardagsfeestje is zelfs zeilen en waterspelletjes doen. Er werd een bootje gekocht voor Jorre in de loop van 2012. Het heeft heel wat opknapwerk nodig. Fannie ziet dat wel zitten. De grote metamorfose is begonnen.


De zomervakantie van 2013 wordt gevuld met kampen op de Nieuwdonk. En wie lopen ze daar tegen het lijf: Manu en Noor De Clercq.

Jari De Craecker, een goede vriend van Jelle, stopt met het Spirouzeilen. Hij gaat over naar de Europe. Spirou? Hé, dat is zoals de boot van Jorre! Dat is een aparte classe? Die doen wedstrijden en stages? Jorreeeee!!!

Anno 2014:

Voor Jelle is dit de stap naar de Europe. De boot wordt gekocht. Het ECHTE wedstrijdzeilen is voor hem begonnen.

Jorre neemt deel aan de Spirouclass als junior en al vlug klinkt BERLARE! op iedere wedstrijd. De woeligste wateren trotseert hij ondanks zijn jonge leeftijd. Opgeven staat niet in zijn woordenboek. Gaan met die banaan.

Maar ook het georganiseer binnen het gezin Vets is begonnen. De wedstrijden van de Europeclass zijn niet altijd op dezelfde locatie als deze van de Spirouclass maar dikwijls wel op dezelfde data. Maar waar een wil is, is een weg.

Voilà, dit is ons team op datum van vandaag. Dit blog zal dus ook de landsgrenzen overschrijden. Jullie zullen in 2015 kunnen snoepen van hun wedstrijdverslagen, foto's en video's. Want deze 4 zijn gedreven: ALLE, maar dan ook ALLE wedstrijden gaan ze zeilen. Wind in de zeilen, motivatie op scherp en beide walmoeders regelen de rest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten