dinsdag 23 december 2014

Hello Nederland!

Die grote wijde wereld is eigenlijk maar een broekzak groot. Hoe vaak is er niet die buur, vriend die tegen je opbotst op je vakantiebestemming? Maar veelal is er dat gesprek met die wildvreemde, soms nog van een andere nationaliteit, waaruit dan plots blijkt dat je een gemeenschappelijke kennis hebben. Wanneer je dan een zwak hebt voor de Nederlanders, dan is de kans dat er een gemeenschappelijke kennis is al veel groter. Tja, onze Noorderburen zijn nu éénmaal wereldburgers.

Bij het bloggen is dat net zo. Iemand uit Rotterdam leest je blog. Geeft je een link van haar zwager door en hup...de boot is aan het varen. Zo is het ook hier met dit blog gegaan de eerste dag dat het online stond.

Merike, een vriendin uit Nederland, leest ons blog. En zie we krijgen een berichtje. Haar schoonbroer (zwager zoals zij dat zeggen) Peter Hoefnagels, heeft een duurzaam jacht gebouwd. Hmmm, een duurzaam jacht....explain!

Wel het jacht is uitgerust met zonnepanelen, warmte isolatie, wind- en watergeneratoren, LED-verlichting, enz. Energie wordt opgewekt uit de zon en het water en verbruikt. Zo kan men in energiebalans varen, leven en de natuur beleven. Dat is het doel van het jacht.

Zotjes en ongelooflijk wijs toch?!

Bovendien is Peter Hoefnagels een zeiler in hart en nieren, heeft hij vele waters doorvaren en is de bezieler van dit project. Hij bouwt dit in zijn achtertuin samen met nog 6 andere mensen en dankzij heel wat sponsors. Je kan alles lezen en volgen op hun website. Doe het zeker want het is echt de moeite.

In het voorjaar van 2015 zal het jacht zeewaardig zijn en uitvaren. Wij zullen er met ons team alvast bij zijn!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Belgie!
    Wat een eer, dat Duurzaam Jacht zo een prachtige tekst krijgt. Wat een warmte, helemaal uit Belgie! Daar krijgen wij energie van. En dat voor een energieneutraal project ;-)
    Het is een prachtig project, met elke week, elke dag soms, een mooie opsteker. Vandaag weer een donateur die graag zijn steentje bijdraagt aan Duurzaam Jacht, voor de Kerst dus de blog van M&N Sailing Team, daarvoor weer E Tech die uit Duitsland en Polen afreist om de hydrogeneratie van Duurzaam Jacht te testen. (zie Nieuwsbrief), ga zo maar door.
    Wil je bij de doop zijn? Volg ons op de Nieuwsbrief en je weet het als eerste. De komende Nieuwsbrief komt uit plm 28, 29 december. Dan kun je met de prijsvraag ook een dagje meevaren verdienen.
    namens het team,
    Peter Hoefnagels

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Peter,

      Ja we blijven het op de voet volgen en de prijsvraag is ingevuld hoor!

      Nog veel succes,

      VDC sailing team

      Verwijderen