dinsdag 16 december 2014

Let's go sailing!

Anno 2011:

Ze, Manu en Noor, waren uitgekeken op hun jarenlange vakantie op de speelpleinwerking in ons dorp. Tijd voor een nieuwe wind. Maar wat laat je de kinderen doen? Wat googlen, wat rondvragen, wat puzzelen en hup...impulsief ingeschreven voor een zeilkamp bij de NWV Nieuwdonk te Berlare.

Het viel reuze goed mee. Vooral Manu was gebeten door de microbe en al gauw vroeg hij of er die vakantie nog eens een weekje vrij was. Dit lukte niet echt met de reeds geplande activiteiten. Volgend jaar misschien? Noor was minder enthousiast, voor haar was 1 weekje voldoende.

Anno 2012:

Deze zomervakantie was er geen twijfel mogelijk: er zou gezeild worden en meer dan 1 week. Noor wou het nog een kans geven. Zo deden zij samen die zomervakantie 2 weken zeilkamp in de Optimist bij NWV Nieuwdonk. Er was vanaf nu geen stoppen meer aan. De leuke, warme sfeer van de club, de goede begeleiding, de sport op zich...ze hadden er beiden hun hart aan verloren.

Anno 2013:

Hier en daar werd er al eens een wedstrijd in de Optimist meegezeild.De resultaten waren mooi. De zomervakantie stond weer iets meer in teken van zeilen. Zelfs de familievakantie was op een zeilboot. De begeleiders van het zomerkamp staken een folder in onze handen over de Spirouclass. In een Optimist gaan zeilen en de eerste 4 winnaars mogen een jaar gratis gebruik maken van een Spirou. Ze waren kanshebbers, moesten er maar eens over nadenken. Tim De Rick en Jelle Vets waren hun grote motivatoren.


Dit hield toch wat engagement in van iedereen in dit gezin. Zij dienden minstens 8 nationale wedstrijden mee te varen. Ook was het toch een investering qua kledij, hoe krijgen we die boot overal naartoe, etc etc. Een deal werd gemaakt: ik zou mijn sporten op een laag pitje zetten en die die een boot heeft overal naartoe voeren. Die die gewonnen heeft zal zich engageren om zonder mopperen dat jaar uit te zeilen in de toegewezen boot. En zo werden beiden ingeschreven. Manu wou echt winnen en Noor ging wel eens mee varen voor de fun.

Het was een leuke dag. We maakten kennis met hele fijne mensen. Nuttige instructies en informatie werden doorgespeeld. Op het einde van de dag had Noor met forse voorsprong de eerste plaats en Manu had een 4e plaats. Wat nu?! Twee boten voor dezelfde familie? Een precedent. Ons engagement was duidelijk en we kregen een kans. Zo reden we die dag met 2 winnaars naar huis. De familie Vets en Berlare werd onmiddellijk op de hoogte gebracht. Het zal een spannend jaar worden!

Anno 2014:


De 2 Spirouboten werden ons ter beschikking gesteld en het wedstijdseizoen begon. In het voorjaar lukte het door alle reeds geplande activiteiten niet altijd om deel te nemen. De stages kwamen er aan en deze waren een dikke meevaller. Professionele begeleiding, leuke locaties, goed gezelschap,...gewoonweg de tijd van hun leven. De groep werd zeer hecht en al gauw was het een wekelijkse afspraak. Team Berlare was in the house met Jorre, Manu, Noor en Joren.


Hoe dichter het afgeven van de boten kwam hoe meer er het verlangen naar een eigen boot werd uitgesproken. Ze willen dit echt. Toe, please, alstublieft, en zwichten doen we.

Het zeilseizoen werd afgesloten met toch wel al mooie resultaten voor Noor en Manu. En vooral hebben ze nu hun eigen boot. De kar in bruikleen is vervangen door een eigen exemplaar. De wind zit in de zeilen.


Via dit blog houden wij jullie op de hoogte van hoe iemand in hemels naam aan het zeilen is geraakt. Wat een weg ze afleggen en alle ups en downs en avonturen ze hierdoor mogen beleven. De kant van de walouder die fier naar zijn zeilertjes kijkt. Let's go sailing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten